Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nehéz napokon
  2016-07-27 13:10:24, szerda
 
  A nehéz napokon

"...Azokon a nehéz napokon át
azért látod csak egy pár láb nyomát,
mert a legsúlyosabb próbák alatt
téged vállamon hordoztalak!"


Döntöttünk. Nincs több fárasztó turné az Államokban, a Powers család nem abrakadabrázik tovább világi meghívásra. Imádkoztam érte korábban is, hogy valahogy lépjünk ki ebből a hollywoodi életstílusból, amit évek óta éltünk. A döntést egy nagy vita előzte meg, mikor a kocsiban ülve próbáltuk magunkat átküzdeni a péntek esti dugón az egyik Los Angeles-i autópályán. A barátainkhoz mentünk vacsorára, mikor nálam betelt a pohár.
- Elhagylak és viszem a lányokat is! - tört ki belőlem. Paul megdöbbent ettől a váratlan kiborulástól, de tulajdonképpen én is. Túléltük valahogy a vacsorát, és mentünk vissza Redd Harperékhez - náluk aludtunk. A hazafelé úton tudtunk újra beszélgetni. Szerettük egymást, csodálatos lányaink voltak, Isten gyermekei voltunk, és nagy szolgálati lehetőséggel voltunk megáldva.
- Ezekre kell gondolnunk, Paul - hangsúlyoztam finoman.
Aznap este imádkoztunk, és az egész életünket, a jövőnket Istenre bíztuk. Reddet is megkértük, hogy imádkozzon értünk, és azért, hogy Isten mutassa meg nekünk az utat. Otthon Torontóban egy halom számla várt minket.
- Margie, intézd el ezeket, kérlek - mondta nekem Paul -, tudod, hogy ebben nem vagyok jó.
Valóban nem volt az, de ettől még én sem szerettem csinálni. Elkezdődtek a nyári missziós munkák, de nagyon nehéz időszak volt, addig sohasem látott nehézségekkel, próbákkal.
A filmképviselet már szinte alig ment, minél előbb elakartuk adni. Abban bíztunk még, hogy talán az őszi-téli időszak fellendülést hoz, de nem így lett. 1972 Karácsonya igen zordnak ígérkezett.
Nem arra számítottunk, hogy teljesen padlót fogunk mikor Istennek megígértük, ő az első számunkra és feladjuk a munkánk. Szegénység a sorsunk? Nem tudtam elhinni.
Nyaggattam Pault, hogy menjen el személyesen azokba a gyülekezetekbe Torontó környékén, ahol még mindig tartoztak az őszi gyerekmunkáért, ahol az alkalmak után nem fizették ki. Ez volt élete legkínosabb napja, miután nyolc helyet végigjárt, alig negyven dollárt kapart össze. Mikor megjött, nem túl nagy lelkesedéssel adta a kezembe a pénzt, hogy eltudjak menni bevásárolni.
- Jól oszd be, Margie - figyelmeztetett -, ez az összes pénzünk, a többiből megtankoltam, hogy elég legyen, mikor hazamegyünk hozzátok. Másnap reggel a szüleimhez indultunk karácsonyozni.
Elindultunk a lányokkal vásárolni. Két óra múlva meg is jöttünk, kicsit feldobódva a megszerzett holmiktól, Paul viszont mérges lett, főleg mikor Tina megmutatta neki az aranyszínű csomagolópapírt.
Egyre idegesebb lett s kiabálni kezdett velem, hogy miért szórom a pénzt. A vacsoránál szörnyű volt a hangulat, csak turkáltunk a tányérunkban. A kis Tina kék szemében visszatükröződött, milyen szomorú mindenki. Lementünk a dolgozó szobába, hogy becsomagoljuk az ajándékokat. Tina is segíteni akart. Paul ironikusan megszólalt:
- Tina, menj már fel, légy szíves azért az aranyszínű csomagoló papírért, amire anyukád kidobta a pénzt. Ettől már tényleg leforrázva éreztem magam. Tina sokáig szöszmötölt, Paul dühösen felment megnézni, de én is utána mentem. Tina ott ült a földön, a nappaliból nyíló hálófülkében, aranyszínű papírcafatokkal körülvéve, három olló és megszámolhatatlan celluxgalacsin társaságában, ráadásul a szőnyeg is egy hatalmas galacsinná változott. Maradt valami a csomagoló papírból? Nem. Tina az egészet felhasználta, miközben valami cipősdoboz-félét próbált becsomagolni. Paul agyát teljesen elöntötte a méreg. Átcsörtetett a szobán, felráncigálta Tinát az egyik karjánál fogva, és a levegőbe emelve többször erősen megrázta. Tina ordított és sírni kezdett, amitől Paul ráeszmélt, hogy mit is csinál, abbahagyta, és az ijedten síró kisleánykát letette a földre. Megrémített a jelenet. Ez a Paul volt az, aki Istent és a kisgyerekeket annyira szerette?
Pault ez a gyerekkorára emlékeztette, amikor őt bántotta a részegen dühöngő apja. Később bevallotta, hogy az est hátralevő részében csak ez dübörgött a fejében: Ugyanolyan vagy, mint az apád... egy gyáva alak, aki gyerekeket ver... mint az apád... semmire sem vagy jó, semmire, semmire...
Lefektettem Tinát, próbáltam megnyugtatni amennyire lehetett. Mikor felkeltünk és készülődtünk az indulásra, Paul megbotlott Tina aranyba csomagolt ajándékában és majdnem orra esett. Még mindig ideges volt, így arrébb rúgta a dobozt, mire Tina odarohant, hogy felvegye.
- Tessék Papa, ez a tiéd - suttogta miközben nyújtotta felé a dobozt.
Paul elvette és finoman megrázta. Nagyon könnyű volt és nem hallott benne zörögni semmit. A rengeteg ragasztótól nagyon nehéz volt kicsomagolni, ettől megint ideges lett és türelmetlen. Nagy nehezen kinyitotta, és belenézett de semmit sem látott benne. Nem tudott már uralkodni magán.
- Christina, nem gondolod, hogy valamit bele kellett volna tenned, ha már ajándéknak szánod?
A kislányunk arcocskáján könnyek csorogtak, miközben mondta:
- De Papa, én tettem bele valamit. Teleraktam puszival. Egy nagy szeretet van benne, csak neked!
Egy üres doboz, ami érdekes módon mégis tele volt. Ez volt az az ajándék, amire Paulnak a legnagyobb szüksége volt. Paul ott helyben térdre rogyott, magához ölelte Tinát, könyörgött, hogy bocsásson meg neki, aztán Paulát is megölelte, és mindannyiunktól bocsánatot kért. A zokogás a legmélyebbről szakadott fel benne. Paul abban a pillanatban a gyógyulás útján volt, a rossz, a düh meghalt benne. Istenhez kiáltott segítségért és megkapta.
Én is tévedtem. Haragudtam rá és őt hibáztattam nagyon sok mindenért.
- Nemcsak te tehetsz róla, hogy itt tartunk - álltam mellé -, de szeretjük egymást és Isten segíteni fog rajtunk. Azóta is megvan az aranydoboz. Emlékeztet minket az egyik legfantasztikusabb Karácsonyunkra. Próbák és nehéz napok azóta is voltak, de minket a vállán hordozott Isten.

Margaret Fishback Powers
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: csomagolópapírt, figyelmeztetett, papírcafatokkal, mindannyiunktól, gyülekezetekbe, abrakadabrázik, karácsonyunkra, tulajdonképpen, filmképviselet, celluxgalacsin, gyerekmunkáért, életstílusból, legmélyebbről, hangsúlyoztam, becsomagoljuk, lelkesedéssel, nehézségekkel, felráncigálta, kisgyerekeket, karácsonyozni, társaságában, felhasználta, becsomagolni, megnyugtatni, tányérunkban, fellendülést, megtankoltam, lehetőséggel, kicsomagolni, barátainkhoz, hálófülkében, kiborulástól, számítottunk, készülődtünk, gyerekkorára, legsúlyosabb, nehéz napokon, legsúlyosabb próbák, hollywoodi életstílusból, nagy vita, kocsiban ülve, péntek esti, barátainkhoz mentünk, váratlan kiborulástól, hazafelé úton, egész életünket, jövőnket Istenre, halom számla, nyári missziós, őszi-téli időszak, első számunkra, gyülekezetekbe Torontó, Redd Harperékhez, Otthon Torontóban, Nyaggattam Pault, Lefektettem Tinát, Tessék Papa, Margaret Fishback Powers,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 23  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Életművészet  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Az Európai Unió is foglalkozik...  Gaál Viktor gondolata  Pillangó  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Vannak arcok  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A Mester kezének érintése  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  György napra  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Naplemente  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Messziről jött ember  Gárdonyi Géza - Április végén  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Két tekintet van  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Egyszerűen 
Bejegyzés Címkék
nehéz napokon, legsúlyosabb próbák, hollywoodi életstílusból, nagy vita, kocsiban ülve, péntek esti, barátainkhoz mentünk, váratlan kiborulástól, hazafelé úton, egész életünket, jövőnket Istenre, halom számla, nyári missziós, őszi-téli időszak, első számunkra, gyülekezetekbe Torontó, őszi gyerekmunkáért, alkalmak után, összes pénzünk, többiből megtankoltam, szüleimhez indultunk, lányokkal vásárolni, megszerzett holmiktól, aranyszínű csomagolópapírt, vacsoránál szörnyű, dolgozó szobába, aranyszínű csomagoló, nappaliból nyíló, hatalmas galacsinná, csomagoló papírból, egészet felhasználta, egyik karjánál, levegőbe emelve, ijedten síró, kisgyerekeket annyira, gyerekkorára emlékeztette, részegen dühöngő, gyáva alak, rengeteg ragasztótól, kislányunk arcocskáján, nagy szeretet, üres doboz, legnagyobb szüksége, legmélyebbről szakadott, gyógyulás útján, vállán hordozott, csomagolópapírt, figyelmeztetett, papírcafatokkal, mindannyiunktól, gyülekezetekbe, abrakadabrázik, karácsonyunkra, tulajdonképpen, filmképviselet, celluxgalacsin, gyerekmunkáért, életstílusból, legmélyebbről, hangsúlyoztam, becsomagoljuk, lelkesedéssel, nehézségekkel, felráncigálta, kisgyerekeket, karácsonyozni, társaságában, felhasználta, becsomagolni, megnyugtatni, tányérunkban, fellendülést, megtankoltam, lehetőséggel, kicsomagolni, barátainkhoz, hálófülkében, kiborulástól, számítottunk, készülődtünk, gyerekkorára, legsúlyosabb, emlékeztette, átcsörtetett, hazamegyünk, elkezdődtek, hibáztattam, imádkoztunk, ragasztótól, legkínosabb, türelmetlen, kisleánykát, bevásárolni, lefektettem, segítségért, ajándékokat, ajándékában, beszélgetni, pillanatban, harperékhez, megrémített, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7254
  • e Hét: 41030
  • e Hónap: 70342
  • e Év: 258144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.